Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
208 online brugere
3208 online annoncer
SælgesKøbes

Repeater support

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  22/04-10 12:28
Morten Overgaard Eriksen (OZ2BMX)
Indlæg: 103
For at belyse fakta i dette indlæg, vil jeg gerne takke for nogle vidunderlige repeaterdrivere vi har her i "OZ-land". Jeg synes at
det er på sin plads at de tekniske medarbejdere der vedligeholder
de omkringlæggende repeatere også får valuta for deres arbejde.
Det må være en fordel hvis man støtter en eller flere repeatere så
de stadigvæk er "on the air!", Jeg mener at det er på sin rette plads
at vi brugere bidrager med et selvvuderende beløb så repeaterne kan
blive vedligeholdt og evt. udvidet så de bliver endnu stærkere og kraftigere. Som medlem af EDR er en repeater afgift kr.10,- en dejlig ordning, men jeg mener at enhver beløb udover afgiften er på sin rette plads i konstruktionen. Vi er mange brugere og der skal faktisk ikke så meget til for at yde et positivt bidrag. Der ville være en kedelig beslutning hvis ens yndlings repeater går QRT og rækkevidden vil blive ligesom en simplex. Hvis 1750 Hz tonen skal aktiveres, bliver den automatisk mere livlig med sin dejlige klang og støtten er en succes. Jeg vil hermed gerne takke repeaterforeningen for nogle vidunderlige repeatere på både VHF/UHF tak-hånden er fortjent for deres strukturerede vedligeholdelse.

Med Venlig Hilsen

Morten Overgaard / vy´s 73 de OZ2HZO

#2  29/03-11 21:48
T-mek67
Indlæg: 5
Svar til #1:

Redigeret 29/03-11 21:49
#3  30/03-11 08:08
J. Lau Lindhardt
Indlæg: 423
Svar til #1:
Hej Morten.
Jeg syntes ikke man skal blande EDR ind i repeaterdriften. Jeg er selv medlem af EDR, men syntes ikke det er rimeligt at (trods det yderst beskedne beløb på ex. 10,00 Kr) EDR's medlemmer skal bidrage til driften af noget som måske ikke benyttes.

I min (måske smalsporede og egoistiske) verden, må brugerne af repeaterne selv stå for at drifte dem - er der ikke medlemmer/økonomi nok, kan man måske konkludere at behovet for en repeater ikke er tilstede.

//Lau
OV2B

----------
Venlig hilsen
Lau
OV2B

Proud member of DDXG

#4  30/03-11 09:55
Thomas Scherrer OZ2CPU

Indlæg: 114
Der er flere sider af disse sager,
hvis alting der ikke giver selvstændigt overskud bare lukkes,
så ville meget dø.
En Repeater eller Beacon er vel resultatet af nogle friske gutters fælles hobby og byggeglæde og samarbejde, At det kan bruges af andre og glæde og bruges er bare en extra gevinst, og når disse folk som så er glade og har brug for at grejet holdes "online" så går sammen og laver støtte foreninger og indsamlinger er da bare dejligt, så er der lidt til strøm og service.
Jeg tror dog ikke vi kommer til at se repeatere eller beacons
som bliver bygget og vedligeholdt 100% baseret på en business plan,
for overskud..
Der er jo masser af brugere, men desværre ikke nok der lige giver et
lille bidrag, men det er måske også lidt for svært ?
hvor er paypal linken ?
samt hjemmesider med konto numre osv, er det bare lige
klik klik og betal ? eller skal man lede rundt i timevis for at finde ud
af hvordan man kan bidrage ?

#5  30/03-11 22:16
OZ2LPX Boris
Indlæg: 870
Svar til #4:
Ja... Det er jo en hobby det her og som enhver anden hobby, så koster det et eller andet.
Personligt driver jeg sammen med 3 andre også en amatørrepeater og vi var fra starten enige om, at det som det projekt koster os, det kommer fra vores lommer alene. På den måde bliver ingen skuffet bagefter over at der ikke "bare" dukker støtte op et eller andet sted fra.
Vi var også fra starten enige om at hvis vi lavede repeater udfra en motivation om at nu skulle "nogen" spytte i kassen udover os selv, så skulle vi LADE VÆRE !
Derfor er motivet for at drive denne repeater, vel igrunden at det er vores hobby og vi har det sjovt. Lykken ved det, er så at se at vi har lavet noget som bringer andre mennesker og os selv lykke og at det fungere efter hensigten. Nogen bruger deres penge på antenner og repeaterer og nogen synes det er sjovere at købe nye fodboldstøvler...sådan er vi så forskellige.

Men jeg glæder mig da ligesom Morten over de mange andre som også lægger kræfterne i repeateranlæg rundt omkring i DK, med alle mulige små finurligheder og påhit tilknyttet disse sites.

Det er altid dejligt at køre ned gennem Danmark og prøve alle de andres repeatere og erfarer hvad de har fundet på og se hvor godt det køre rundt omkring.

Igår havde jeg sammen med en anden medamatør f.eks den store fornøjelse at prøve den nye Repeater Tophøj på 145.775 mhz af under et besøg i Ølgod. Min medamatør skulle mod Fyn og jeg mod Nordjylland, hvilket gav os mulighed for at tale sammen i meget lang tid efter vi skiltes i Ølgod og kørte i hver sin retning. Så i skrivende stund en stor ros til Tophøj, den køre rigtig super godt, med en god modulation og en rækkevidde som sparker R.. som man siger:-)

Tak for lån af repeateren :-)

Boris OZ2LPX

Denne tråd er lukket for nye indlæg